Hem

SDLAirport

Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök
In English

Vad kostar ett gram?

Sundsvall Timrå Airport har valt att vara med i denna viktiga kampanj mot droger! Alla har ett ansvar.

Sundsvalls kommun vill tillsammans med Timrå kommun komma ifrån normaliseringen kring droganvändande i de miljöer och målgrupper där vi ser ett ökat användande.

Med kampanjen ”Vad kostar ett gram?” vill vi visa hur verkligheten ser ut. många tror att endast personer i samhällets utkant brukar narkotika – så ser det inte ut idag. Den marknad som växt i Sundsvall och i Timrå är framför allt kopplad till personer som lever vanliga liv men brukar narkotika på helgerna. Kampanjen bygger på statistik och fakta från Sundsvall och Timrå där också Polisen har varit delaktig.

Klicka här för att se videon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Varje år lägger Sundsvall och Timrå 54 miljoner kronor på knark.
Eller för att vara rakt på sak: på att bygga upp gängen.
En våldsspiral som kostar alla led, i pengar och människoliv.

Ändå köper vi.

Konsekvensen? Ett fullskaligt knarkkrig som ger ifrån sig svallvågor som drabbar hela landet. Som belastar sjukvården och rättsväsendet, och skapar otrygghet bland alla oss som lever här. Och den djupaste sorg hos oss alla som känner någon som inte längre gör det.

Ändå köper vi.

Man brukar säga att det har skett en normalisering. Att det har blivit normalt att knarka lite då och då – särskilt på fest. För det är nämligen festknarkandet som ökar mest. Den verkliga kostnaden för knarket ser vi nu. Och det är inte vackert. Ändå fortsätter vi att köpa, trots pekpinnar och välkända förbud.

Är det värt det?

I slutändan är det bara du som kan bestämma detta. Du och hundratusen andra. Men baksidan av att knarket blir vardag är tyvärr att våldet också blir det.
Kontakt

Frank Olofsson

Flygplatschef

Telefon: 072-17 09 502

Visa månad