Hem

SDLAirport

Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök
In English

Detur startar upp chartertrafiken från Sundsvall Timrå Airport

2023-09-25

Pressmeddelande

Detur startar upp chartertrafiken från Sundsvall Timrå Airport och erbjuder en avgång till Cypern till att börja med.

Detur, med nya ägarna Aventura Rejser (Aventura Travel Group), fortsätter sin satsning på charter från norra Sverige och utökar nu med Sundsvall Timrå Airport. Den 3 maj 2024 erbjuder man charter till Cypern i samarbete med Enter Air.

Detur, som är tillbaka med helt nya ägare efter att deras konkursbo köpts upp av danska Aventura Rejser (Aventura Travel Group), har tidigare lanserat flertalet charterresor från norra Sverige. Då efterfrågan varit stor erbjuder man nu ytterligare ett resmål till varmare breddgrader från Sundsvall Timrå Airport.

Den 3 maj 2024 lyfter man mot den populära ön Cypern. Där kan du upptäcka långa stränder och kristallklara vatten. Spendera din semester med en härlig medelhavsvärme och över 300 soldagar om året är Cypern det perfekta resmålet för dig som älskar sol, bad och vackra stränder. Dessutom finner du riktigt bra restauranger här och flera sevärdheter. Runt om på ön finns många härliga stränder och badvikar, de flesta med vit finkornig sand. På Cypern finns faktiskt hela 56 underbara stränder som fått EU:s Blå Flagg för rent vatten och ekovänlighet. De finaste stränderna ligger vid turistorterna på öns sydöstra del. Här är stränderna vita, långgrunda och mycket välbesökta.

Detur kommer att trafikera Cypern i samarbete med Enter Air.

- Det är verkligen roligt att det finns en sådan stor efterfrågan på charterresor från Sundsvall Timrå Airport, säger Frank Olofsson, flygplatschef på Sundsvall Timrå Airport. Vårt mål är att erbjuda invånarna i våra kommuner direktflyg till ett större utbud av destinationer. Att Detur väljer att utöka utbudet ser jag som mycket positivt, säger han.


- Vi är otroligt tacksamma och glada över att så många har gett oss chansen att visa att vi är något helt annat än det gamla bolaget, säger Deturs Sverigechef Mattias Hallén. Det gör att vi kan satsa fullt ut på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige ut i vida världen säger han.

Under maj 2024 kommer till en början en avgång med Detur att arrangeras, men blir gensvaret stort kommer man att sätta in fler destinationer. För bokning och mer information kring Detur, se https://detur.se/sv/cypern-sdl Länk till annan webbplats.

För mer information, kontakta Frank Olofsson på telefon 072-170 95 02 eller frank.olofsson@sdlairport.se
Kontakt

Frank Olofsson

Flygplatschef

Telefon: 072-17 09 502

Visa månad